NODESCARTISRES2012

SAMSUNG

NodesCartisRes és una producció interdisciplinària que sorgeix del programa de residència de les quatre entitats que formen Nodes de Gràcia.

Nodes de Gràcia impulsa per quarta vegada el projecte de creació contemporània NodesCartisRes amb les artistes en residència Maria Rodés (Gràcia Territori Sonor), João Lima (tragantDansa), Lucia C. Pino(Experimentem amb l’ART) i Anna Rubirola(La Caldera), amb la coordinació d’Oscar Abril Ascaso.

NodesCartisRes parteix enguany d’un propòsit disruptiu, la seva voluntat de producció de context (social), més que d’un objectiu de creació (artística), d’una obra.

NodesCartisRes 2012 qüestiona i es qüestiona quina podria ser la funció social i política dels artistes mes enllà i al marge de la seva pròpia creació artística, en el seu propi context local i en el devastador marc històric que ens ha tocat viure.

En altres paraules, NodesCartisRes 2012 es planteja si la figura professional de l’artista -especialment, de les arts en viu- atresora determinades singularitats específiques (la dimensió performativa de la seva pràctica, la experiència del cos com a eina) susceptibles de ser reinvertides en els moviments i processos de resistència i de transformació social i política actualment emergents.

Tot partint d’aquesta premissa, la intenció de NodesCartisRes 2012 és constituir-se en un laboratori autònom temporal per a la postulació i prototipatge d’operatives, materials i idees per a l’acció social i política dels artistes.

Per a aquest objectiu, NCRlab obre un espai de reflexió i de pràctica amb el context artístic, social i polític que reporti, al finalitzar el Procés de la seva recerca, un possible manual d’instruccions d’us, inacabat, obert i public.

NodesCartisRes 2012 convida al cos artístic a un NoDescartisRes en aquest 2013, que tot està per fer, que tot es possible i que un altre món es possible. Però, per això, potser, no està de mes partir d’una senzilla pregunta preliminar:

Per A Que Serveix Un Artista?

+info