ORIOL ROCA + ANNA RUBIROLA

foto: Alba Suñé

ORIOL ROCA +ANNA RUBIROLA:

LA TOMBA DEI GEGANTI.

L’any 2009 el músic Oriol Roca va ser convidat a fer un concert de bateria “solo” al festival Isole Che Parlano de l’illa de Sardegna.

El lloc escollit per al concert era enmig d’una muntanya de la localitat de Palau, davant d’un impressionant monument funerari construït durant l’era del bronze (1400 a.C); amb el públic assegut al voltant.

El concert, que posteriorment es convertiria en disc, va inspirar-se en la idea de l’origen de l’ésser humà i el camí que aquest ha recorregut a través del descobriment del so, la música, el ritme, la melodia…

L’any 2010 Oriol Roca i Anna Rubirola decideixen reinterpretar La Tomba dei Giganti, mantenint l’esperit de la peça original, però adaptant-se a un nou context d’espai i introduïnt la interacció entre la dansa i la música. Essent una peça improvisada, el repte de jugar amb els elements de l’espai on té lloc la performance, es converteix en un fort i poderós aliat, passant a ser aquest espai el tercer protagonista dins La Tomba dei Giganti.

ORIOL ROCA PARERA, Barcelona 1979

Format durant els seus primers anys a Barcelona, l’any 2001 es trasllada a Holanda per estudiar al Royal Conservatory de l’Haya i obté l’any 2006 el Bachelor’s Degree in Music.

Durant els seus anys de formació té la oportunitat de formar-se al costat de músics de gran prestigi internacional com Michael Brecker, Billy Hart, Avishai Cohen, Dave Liebman, Mike Manieri, Bill Stewart o Peter Erskine

El 2006 torna a Barcelona però segueix tocant regularment a França, Bèlgica i Holanda al costat de músics com Eric Vermeulen, Alexandra Grimal, Giovanni di Domenico, Augusto Pirodda , Ben Sluijs o Jeroen van Herzeele, entre d’altres.

A Barcelona treballa dins l’àmbit de la música improvisada i el jazz tocant al costat de músics com David Mengual, Giulia Valle, Sergi Sirvent, Paolo Angeli, Dani Pérez, Joan Díaz o David Xirgu, entre d’altres.

Paral.lelament treballa també com a músic d’estudi en l’enregistrament d’albums o en gires. Ha tocat al costat d’artistes del pop, rock, hip-hop com La Mala Rodríguez, Amaral, Martirio, María del Mar Bonet, Sisa, Albert Pla, o Refree, entre d’altres.

Compta amb una discografia de prop de 30 albums editats a Espanya, Argentina, França, EEUU, Brasil i Mèxic. L’any 2009 enregistra el primer disc sota el seu nom, un disc de bateria solo “La Tomba dei Giganti” (Whataboutmusic 2010).

Ha treballat com a compositor i sound designer a l’obra de teatre Les Tres Germanes(Anton Txèkhov) sota la direcció de Carlota Subirós representada al Teatre Lliure de Montjuïc (Barcelona), així com per l’espectacle de dansa contemporània Coristes del Col.lectiu Anna Rubirola i Maria Montseny, presentat al Mercat de les Flors de Barcelona.

Ha estat co-fundador del col.lectiu d’improvisació col.lectiva CREA. L’any 2007 obté el Primer Premi del Concurs de Jazz de Barcelona amb el grup catalano-francès Vrak’ Trio.

Oriol Roca és endorser de la marca catalana de bateries artesanals Timbaldrums

www.myspace.com/rocaoriol


Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.